Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 01.11.2006

Признати стручњаци у Савету КЕП-а

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 30. октобар – Др Славко Богдановић, мр Ненад чуретић и Славиша Грујић прихватили су позив Канцеларије за европске послове (КЕП) да буду чланови њеног Стручног савета"Војводина мора да има много шире надлежности над својим водама. Не треба заборавити да је наша покрајина веома слична Холандији, и да, уколико не бринемо о својим водним токовима, врло лако и брзо можемо бити животно угрожени," образложио је др Славко Богдановић, експерт за водно право светског гласа, своје приступање Стручном савету КЕП-а.
"Овде већ постоји значајно европско наслеђе и на тим темељима треба да градимо законе, институције и односе од поверења, који ће донети правну сигурност и економски опоравак наше земље. Партнерство са земљама Европе од изузетног је значаја за стварање новог имиџа Србије као модерне, одговорне државе са Војводином као носиоцем тог просперитета", рекао је Славиша Грујић, стручњак у области медија, бивши уредник Телевизије Нови Сад и ТВ Аполо и сарадник великог броја светских телевизијских и продукцијских кућа, данас на позицији саветника за медије председника Скупштине АП Војводине.
"Пропитивање улоге медија у мултикултуралности Војводине је начин на који верујем да ћу допринети раду Канцеларије за европске послове", истакао је мр Ненад чуретић, експерт за цивилно друштво и маркетинг.
"Формирање Стручног савета КЕП-а очекује се у наредних месец дана. Напомињемо да је у питању чист волонтаризам, неплаћена функција која ће подразумевати улагање слободног времена и енергије на идеје које промовише ова институција Извршног већа Војводине. Раније је своје учешће у Стручном савету КЕПа потврдио и амбасадор др Предраг Филипов", истакао је директор КЕП-а Предраг Новиков.

fixed-img