Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 21.11.2006

Проф. др Драгослав Петровић затражио да се закаже седница Скупштине АПВ

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 21. новембар – На данашњем састанку са председником Скупштине АП Војводине Бојаном Кострешом, координатор владајуће коалиције и председник Посланичке групе Демократске странке «За европску Војводину», проф. др Драгослав Петровић затражио је да се наредна седница Скупштине АП Војводине одржи 12. децембра и да се на њој као централна тема разматра Одлука о оснивању Фонда за инвестиције у АП Војводини, како би се што брже и рационалније користила средства која ће Војводина добити на основу новог Устава Србије.
 Поред тога, затражено је да се у дневни ред Скупштине уврсти и Одлука о формирању Фонда за помоћ избеглим и прогнаним лицима у Војводини, за чији рад су ребалансом покрајинског буџета већ обезбеђена средства, као и Предлог за измену и допуну Кривичног законика, како би  лекари добили статус службених лица и адекватну заштиту на радном месту, јер су све чешће изложени нападима и малтретирању од стране пацијената и њихових породица.
С обзиром да је председник Скупштине АП Војводине Бојан Костреш обавестио проф. др Драгослава Петровића да је Посланичка група Г 17 плус изгубила тај статус, јер има мање од пет посланика, договорено је да се у оквиру владајуће коалиције обаве консултације о до сада коришћеним правима, (канцеларије, помоћ професионалне службе и друго).  
 

fixed-img