Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 26.06.2024

Проф. др Маркоски посетио Технички факултет „Михајло Пупин“ у Зрењанину

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатнност проф. др Бранко Маркоски и ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић посетили су Технички факултет „Михајло Пупин“ у Зрењанину.

У разговору са деканом Факултета проф. др Миланом Николићем, представљени су им акредитовани студијски програми, као и актуелни конкурс за упис на основне академске студије у школској 2024/2025. години.

Покрајински секретар проф. др Маркоски одржао је и конструктиван радни састанак са професорима те високошколске установе, а разговарано је о могућностима будуће сарадње, у циљу стварања све бољих услова за студенте и рад Факултета.

Том приликом, ресорни секретар је позвао професоре и водеће људе Факултета да сарађују са другим факултетима, јер, како је навео, једино на тај начин можемо да растемо и градимо бољу будућност Универзитета.

„Јединство факултета и несебична сарадња, најбољи су гарант светле будућности целокупне универзитетске заједнице“, поручио је проф. др Маркоски.

Основне академске студије на Техничком факултету „Михајло Пупин“ ове школске године може уписати укупно 390 бруцоша, од чега 250 студената чије се образовање финансира из буџета и 140 на самофинансирању. У првом уписном року пријемни испит заказан је за 1. јули 2024. године, а детаљније информације о условима конкурса могу се пронаћи на службеној интернет страници Факултета.

fixed-img