Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 31.05.2007

Прва интернационална конференција за жене у бизнису одржаће се у Војводини

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 31. мај – Немачка организација за техничку сарадњу ГТЗ, уз подршку Извршног већа АПВојводине, организује Прву интернационалну конференцију за жене у бизнису којаноси назив „Бусинесс поwеред бy wомен“. Конференција ће се одржати у Новом Саду 8. и 9. јуна 2007. године, уконгресном центру „Мастер“ на Новосадском сајму.
Позивамо све жене које већ имају свој бизнис, али и оне које размишљају дага започну да се пријаве и узму учешће у Конференцији. Заинтересовани се могу пријавити путем интернета на адреси www.бпбw.орг ипутем телефона на број 011/ 32-35-306.Циљ одржавања Конференције је првенствено окупљање жена из земаљаЕвропске уније у АП Војводини и Републици Србији и промоција наше земље каодестинације позитивног пословног окружења, земље динамичног развоја и великихпотенцијала за развијање предузетништва.У оквиру Програма унапређења привреде и запошљавања, ГТЗ организује овуМеђународну женску конференцију, која треба да помогне и мотивише компетентнежене да у турбулентном  пословномокружењу унапреде послове којима се баве или да отпочну нове пословнеподухвате, затим да се створи међународна размена искустава и идеја, да сеунапреди трансфер знања, да се унапреди међународна мрежа која би побољшалаувозно- извозна предузећа и да се заједнички дође до решења проблема које женеимају приликом вођења малих и средњих предузећа. Извршно веће АП Војводине природан је партнер ГТЗ-а и до данас заједно сууспешно реализовали низ пројеката. Извршно веће АП Војводине у свом досадашњемраду подстицало је развој малих и средњих предузећа, као и предузетништва уцелини, а путем Фонда за развој и Гаранцијског фонда АПВ, жене предузетницепостале су кориснице кредита за старт уп, али и бесповратних средстава заразвој бизниса. Одржавање конференције у Новом Саду најавили су мр Бојан Пајтић,председник Извршног већа АП Војводине и Wолфганг Лимберт, координатор Програмазапошљавања ГТЗ-а у Србији. Најављено је да ће 7. јуна 2007. године, вече пред почетак конференције,бити одржана модна ревија под покровитељством компаније Аззаро, која овегодине слави свој двадесетогодишњи јубилеј. Компанија Аззаро долази изтекстилног сектора и успела је створи интернационални бренд квалитетне, модернеи трајне кошуље. Жене у пословној структури Аззара чак и у менаџменту имајуводећу улогу и њихови циљеви су да мотивишу, подрже и посаветују свакупословну жену која је спремна да се одважи са изазовима које намеће савремено пословноокружење.Већ првог дана Конференције, 8. јуна, у оквиру едукативног дела,  АП Војводина ће угостити еминентне предавачеиз земаља ЕУ који ће своја знања и искуства у оквиру радних група преноситиучесницама Конференције.

Поред едукативног, Конференцијаће у току два дана имати и сајамски део, у оквиру кога ће све жене које желе дапредставе своје делатности и производе моћи то да учине на сопственимштандовима где ГТЗ субвенционише већи део трошкова излагања.

fixed-img