Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, недеља, 16.06.2024

Први пут у историји бициклизма у нашој земљи отворена трка из серије Гран фондо

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић отворила је данас у Новом Сада бициклистичку трку из серије Гран фондо која је окупила 750 бициклиста из 40 земаља.

„Промоција бициклизма и афирмација здравог начина живота, уз велики број учесника, јасно указују на то да је Новом Саду и нашој земљи потребна оваква манифестација, коју организујемо први пут“, навела је председница Гојковић.

Пожелевши учесницима добар пласман, председница Гојковић рекла је да је ово догађај који Нови Сад и Србију ставља на видљиво место на бициклистичкој мапи света.

Према њеним речима, вредност ове манифестације огледа се и у томе што је њен саставни део едукација рекреативаца, на теме здравог начина живота, здраве исхране и значаја боравка у природи.

Пројекат „Гран фондо Нови Сад 2024“, организује Војвођанска асоцијација бициклистичких клубова. Амбасадори трке, дугачке 100 и 77 километара су Иван Басо, двоструки освајач „Điro D’Italija” и Вељко Стојнић који је први пут у историји нашег бициклизма извозао бициклистичку трку „Điro D’Italija“.

Директор „Гран фондо Нови Сад 2024“ Иван Арпаш захвалио је Покрајинској влади и Граду Новом Саду на подршци, истакавши да је реч о међународном бициклистичком догађају који је у календару Светске бициклистичке федерације Гран фондо светске серије и има за циљ унапређење спортске рекреације, промоцију и подстицање бављења бициклизмом.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.

fixed-img