Picture of the authorPicture of the author
/ Зрењанин, петак, 17.11.2006

Расписан нови конкурс за доделу знака ”Најбоље из Војводине”

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 17. новембар – Покрајински секретаријат запривреду расписао је нови конкурс за доделу права на ношење знака «Најбоље изВојводине», који траје до средине децембра месеца ове године. На конкурс супозвани произвођачи воћа, поврћа и прерађевина од воћа и поврћа, млека имлечних производа, затим меса и месних производа, млинско-пекарских икондиторских производа и произвођачи меда.

У Извршном већу АП Војводине, покрајински секретар запривреду Синиша Лазић  са сарадницимаодржао конференцију за новинаре, где је изнео детаље конкурса, циљ доделеовог  признања и даље планове.Секретар Лазић је подсетио да су до сада бренд «Најбоље из Војводине» добилисеме сунцокрета «Рими» Научног института за ратарство и повртарство из Новогсада, рафинисано јестиво уље сунцокрета «Дијамант» из Зрењанина и фестивал«Еxит».До краја ове године, најавио је Лазић, признање ће битидодељено производима и услугама, које задовољавају критеријуме квалитета,које контролише акредитована контролна кућа «Југоинспект». Синиша Лазић јенајавио да ће се веома озбиљно приступити оцењивању квалитета производа ињиховом одабиру, затраживши медијску подршку, како би се јавило што вишепроизвођача. У исто време, очекује се да ће своје мишљење дати и потрошачи.- За комуникацију сапотрошачима отворене су две адресе: поштанска – Фах 28, Нови Сад, и електронска-  «најизвојводине@необее.нет». На вебсајту секретаријата биће отворена нова рубрика на коју ће потрошачи моћи дашаљу своје предлоге – рекао је Лазић.
Пројекат «Најбоље из Војводине»  започет је да би се, по квалитету домаћих производа и услуга и позаштити интелектуалне својине, Војводина учинила препознатљивом, како надомаћем, тако и на иностраном тржишту, објаснио је на крају Лазић.    

fixed-img