Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 30.10.2006

Расписани конкурси за суфинансирање пројеката у области културе и уметности

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 27. октобар – Покрајински секретатаријат за образовање и културу је, као и сваке године, расписао конкурсе за суфинансирање пројеката у области културе и уметности у АП Војводини за 2007. годинуКонкурси су објављени на веб-сајту Секретаријата и у средствима јавног информисања (Дневник, Магyар Сз&оацуте;, Хлас И'уду, Либертатеа, часопис Мисао, Хрватска ријеч, и Руске слово).
Секретаријат је за 2007. годину расписао седам конкурса у различитим областима културе и уметности у АП Војводини, и то за области: заштите културне баштине; објављивања и превођења књига од значаја за културу и уметност народа и националних мањина Војводини, као и издавања часописа за културу, књижевност и уметност на српском језику и језицима националних мањина и етничких група од посебног значаја за развој културе и уметности у Војводине; врхунског професионалног савременог уметничког стваралаштва, савременог и народног уметничког стваралаштва националних мањина у Војводини, као и за област етнолошког фолклористичког, етномузиколошког и етнокореолошког стваралаштва Срба у АП Војводини.
Право учешћа на конкурсима Секретаријата имају регистроване установе и друге организације културе, удружења, невладине организације и појединици са територије АП Војводине. Пријаве на конкурсе подносе се на посебним обрасцима који се могу добити у Секретаријату или се могу преузети са веб-сајта Секретаријата (www.псок.орг.yу).
Рок за подношење конкурсних пријава и пратеће документације је 30. новембар 2006. године.

fixed-img