Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 27.06.2024

Са 85 милиона динара подржано опремање сточарских фарми у Војводини

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство подржао је са 85 милиона динара суфинансирање инвестиција у опремање сточарских фарми на газдинствима у АП Војводини у овој години. Уговори су данас закључени у Покрајинској влади са осамдесет и једним корисником.

На овогодишњем конкурсу новац је издвојен за опремање говедарских, свињарских, овчарских, козарских и живинарских фарми, затим за набавку опреме за мужу, хлађење и складиштење млека. Суфинансирана је и набавка опреме за изђубравање, као и за припрему, руковање и дистрибуцију концентроване и кабасте сточне хране на газдинствима.

Учешће Секретаријата је до 70 одсто од укупне вредности инвестиције, односно максимално два милиона динара бесповратних средстава.

Помоћница покрајинског секретара Драгица Илић истакла је овом приликом да је у протеклих осам година, са данас додељеним уговорима, ресорни секретаријат са 693 милиона динара учествовао у инвестицијама сточара са територије Војводине, а потписано је укупно 766 уговора.

„Трудићемо се да наставимо са овим трендом, те да и у наредном периоду издвајамо средства за ову намену, како бисмо подржали сточарску производњу у Покрајини“, нагласила је помоћница Илић.

Додели уговора присуствовао је и заменик покрајинског секретара Золтан Тот.

fixed-img