Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, субота, 04.11.2006

Саопштење из кабинета председника Скупштине АПВ Бојана Костреша о покрајинским изборима

Читај ми

Читај ми
AA

 Нови Сад, 03. новембар – Председник Скупштине АП Војводине Бојан Костреш оценио је данас да даном усвајања новог устава у Народној Скупштини Републике Србије суштински престаје мандат свим носиоцима покрајинске и републичке власти и да је неопходно што пре утврдити датуме расписивања нових избора.Председник Костреш најавио је да ће почетком следеће недеље одржати састанке са шефовима свих посланичких група у Скупштини АП Војводине како би се договорили да ли ће, после усвајања новог устава, нови Статут Војводине бити донет у актуелном сазиву покрајинског парламента или ће га донети наредни сазив, након покрајинских избора.
Костреш је истакао да ће са шефовима посланичких група размотрити и то да ли ће одржавање покрајинских избора бити везано за републичке или локалне изборе.
Председник Скупштине АП Војводине најавио је да ће данас упутити писмо председнику Владе Републике Србије Војиславу Коштуници, са захтевом да се што раније сретну како би усагласили термине за расписивање покрајинских избора, у циљу рационализације организације изборног процеса. КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА
СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ

fixed-img