Нови Сад, 27. април – Чланови Владе АП Војводине усвојили су предлог о додели права на коришћење знака „Најбоље из Војводине" за три производа – одлучено је на данашњој 86. седници Владе АП Војводине, којом је председавала Ана Томанова – Маканова, потпредседница Владе. Признање је додељено за квалитет белог сувог вина ЦХАРДОННАY 2009. Винарије Ковачевић ДОО из Ирига. Право на коришћење реномираног знака додељено је и за свеже поврће парадајза и краставаца фирме ДОЛИНЕ АД из Гложана, док ће ознаку још једног најбољег војвођанског производа носити и производ- пахуиљице од целог зрна житарице фирме ГОЛД WХОЛЕ ГРАИН ФЛАКЕС,РЕПРО ТРАДЕ ДОО из Новог Сада. Потпедседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за привреду Иштван Пастор образложио је да захваљујући сарадњи са покрајинским секретаром за науку и технолошки развој проф. др Драгославом Петровићем направљена је селекција најбољих војвођанских производа у протеклој години. Додела награда произвођачима биће упрлиличена током Пољиопривредног сајма у Новом Саду, који се ове године одржава од 14. до 21. маја. Висок ниво квалитета предложеног белог сувог вина потврђују признања која су додељена за квалитет, као и да је вино ЦХАРДОННАY од могућих 100 поена сензорне оцене освојило 83 поена. Када је у питању свеже поврће парадајза и краставаца,висок ниво њиховог квалитета је последица начина наводњавања и исхране биљака који је комјутерски контролисан, односно прецизно се додају потребна хранива из појединачних водотопивих ђубрива, а на основу потреба биљака. Ове потребе се мењају у зависности од фазе раста и развоја, и у тесној су вези са климатским условима. Пахуљице произведене од целог зрна житарица окарактерисане су уравнотеженим хемијским саставом и високим садржајем дијетних влакана, који је три пута већи од нивоа условљеног законском регулативом чиме се сврстава међу водеће производе са високим садржајем влакана.

