Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 22.12.2021

Саопштење са седнице Покрајинске владе

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајинска влада издвојила је данас 24 милиона динара за набавку медицинске опреме за специјалне и опште болнице, домове здравља и институте у АП Војводини.

За Специјалну болницу за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“ у Вршцу биће набављена четири аутоматска медицинска аутоклава за стерилизацију завојних материјала и хируршког прибора.

Нову медицинску опрему добиће и Специјална болница за рехабилитацију „Бања Кањижа” и то комбиноване каде за мануелну подводну масажу, аутоклав за стерилизацију и магнетни двоканални апарат, док ће у Специјалној болници за реуматске болести у Новом Саду бити финансирана реконструкција система за заштиту од пожара.

Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине добиће апарат за инхалаторну примену азот-оксида, као и 20 пулсних оксиметaра, а Институт за кардиоваскуларне болести Војводине заштитну опреме за рад у зони зрачења у Одељењу катетеризационе лабораторије и радиолошке дијагностике.

Средства су обезбеђена и за набавку батеријског моторног система за ортопедију и трауматологију за потребе Опште болнице у Вршцу, као и колпоскопа за гинекологију и акушерство за потребе здравствене станице у Новој Пазови.

На данашњој седници разрешен је дужности досадашњи директор Покрајинског фонда за развој пољопривреде Александар Богдановић, а за новог директора постављен је магистар економских наука Милош Малетић.

fixed-img