Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 07.09.2022

Саопштење са седнице Покрајинске владе

Читај ми

Читај ми
AA

На данашњој седници Покрајинске владе донето је решење којим ће општини Сечањ бити усмерено 61,3 милиона динара.

За отклањање проблема у водоснабдевању у три насељена места – Крајишник, Јарковац и Јаша Томић, улагањем у бушење, опремање и повезивање три нова бунара, издвојено је 31,6 милиона динара, чиме ће се решити дугогодишњи проблем водоснабдевања у овој општини.

У наредном периоду, у истој општини, почеће радови на реконструкцији пет објеката образовних установа ‒ два објекта у Предшколској установи „Полетарац” и три основне школе.

Тиме ће вртићи у Јарковцу и Крајишнику, као и основне школе ‒ Основна школа „Вук Караџић” у Конаку, Основна школа „Алекса Шантић” у Сечњу и Основна школа „ Жарко Зрењанин” у Боки добити условније објекте за шта је Покрајинска влада издвојила 14, 4 милиона динара.

Планирано је извођење радова на текућем одржавању кровова као и радови унутар објеката.

Покрајинска влада помоћи ће овој општини с додатних 15, 3 милиона динара за реконструкцију кровова у домовима културе ‒ у местима Јаша Томић и Сечањ.

Основној школи „Алекса Шантић” Гајдобра – Нова Гајдобра за финансирање израде пројектно-техничке документације за  реконструкцију и адаптацију објекта школе – главне зграде у Гајдобри, опредељено је 2, 5 милиона  динара.

За ЈП Топлана Беочин — Покрајинска влада је данас издвојила 36, 2 милиона динара за набавку и инсталацију новог котла.

Покрајинска влада на данашњој седници донела је одлуку да се образује Координационо тело за родну равноправност, као повремено радно тело с циљем развоја и вођења политике једнаких могућности за остваривање и унапређивање родне равноправности у Аутономној покрајини Војводини. За председника Координационог тела изабран је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

 

fixed-img