Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 02.03.2023

Саопштење са седнице Покрајинске владе

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајинска влада донела је решење да се Општој болници Кикинда усмери 11 милиона динара за набавку намештаја и опреме за амбуланте, чекаонице, лекарске и сестринске собе. Реконструкција објекта је у завршној фази, а радове су финансирали Министарство за јавна улагања Владе Србије и Град Кикинда. Како би објекат био комплетно опремљен и стављен у функцију, неопходна је набавка опреме за коју је Покрајинска влада обезбедила средства.

Донето је, такође, решење да се Покрајинском заводу за заштиту споменика културе усмери 16 милиона динара за завршне радове на иконостасу Цркве Пресвете Богородице у Сремској Каменици, док је за реализацију друге фазе комплетне реконструкције и конзервације ентеријера и унутрашњости у Цркви Светог Јурја у Петроварадину издвојено 7,9 милиона динара.

За реконструкцију пешачке стазе на источној обали језера Палић опредељено је 11 милиона динара, а средства су усмерена предузећу „Парк Палић“. Реализација овог пројекта изузетно је важна за унапређење туристичке инфраструктуре и допринела би стварању услова за организовање бројних спортско-рекреативних, забавних и других манифестација.

Покрајинска влада је разрешила дужности управника Српског  народног позоришта Александра Станкова. За вршиоца дужности управника, на период до годину дана, именован је проф. др Зоран Ђерић.

fixed-img