Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 20.04.2023

Саопштење са седнице Покрајинске владе

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајинска влада је на данашњој седници донела решење да се издвоји 21,4 милиона динара за реконструкцију Водоторња на Палићу, а средства за реализацију тог пројекта усмерена су  предузећу „Парк Палић”.

Од 1910. године, када је завршен, Водоторањ краси центар Палића и његов је заштитни знак. Изграђен је у стилу сецесије према пројекту познатих будимпештанских архитеката Марцела Kомора и Дежеа Јакаба. Сачињен је од две архитектонске целине – торња и кружног павиљона, чија је изворна намена била трамвајска чекаоница.

Овај објекат, заједно са Летњом позорницом и Великом терасом, који су такође изграђени почетком 20. века, представља значајан сегмент културне баштине Палића и његовом обновом биће знатно унапређена туристичка понуда тог места.

За реконструкцију  три отворена спортска терена и свлачионица у просторијама Центра за спорт Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду издвојено је укупно 28,8 милиона динара.

Пројектом је предвиђена обнова два рукометна и отвореног текбол терена у Улици Васе Стајића, као и четири свлачионице у Јиречековој улици,  које поред студената користе и спортисти.

Покрајинска влада ће, преко Дирекције за робне резерве АП Војводине, упутити Епархији рашко-призренској у Грачаници помоћ у брашну за потребе народних кухиња на Косову и Метохији, а вредност донације је 1,2 милиона динара. У шест народних кухиња на Косову и Метохији свакодневно се припрема храна за више од две хиљаде социјално угрожених становника, међу којима је и велики број деце.

fixed-img