Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 14.06.2023

Саопштење са седнице Покрајинске владе

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајинска влада је на данашњој седници донела решење да се Општој болници Кикинда усмери 4,5 милиона динара за реконструкцију електросистема у тој здравственој установи.

Постојећи систем није у могућности да подржи снабдевање струјом све већег броја медицинских апарата и опреме.

У оквиру реконструкције кикиндске Опште болнице, завршени су радови на првој згради. У току је јавна набавка немедицинске опреме за коју је средства обезбедила Покрајинска влада, као и медицинске опреме преко набавке коју спроводи Министарство за јавна улагања Владе Републике Србије.

Донето је и решење да се Дому за децу и омладину „Мирослав Антић – Мика” у Сомбору усмери 2,7 милиона динара за санацију кварова на спољашњим и унутрашњим водоводним инсталацијама, те за увођење топле воде у два тоалета и замену дотрајалих подова у објектима за смештај деце.

За текуће поправке и одржавање система за дојаву пожара у здању Платонеума у Новом  Саду, које користи Огранак Српске академије наука и уметности, издвојено је нешто више од два милиона динара.

Покрајинска влада издвојила је и два милиона динара за израду пројектно-техничке документације за обнову Цркве Марије Снежне на Текијама у Петроварадину, а средства су усмерена Заводу за заштиту споменика културе Града Новог Сада. Пројектом су предвиђени конзерваторско-рестаураторски радови на обнови фасаде и торњева цркве, санација објекта од влаге, санација крова и уређење спољних површина.

fixed-img