Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 19.07.2023

Саопштење са седнице Покрајинске владе

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајинска влада ће у 2023. години, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, са 200 милиона динара финансирати реализацију пројеката „Парк код Спенса“, а на основу споразума, чији текст данас утврђен на седници Покрајинске владе.

Реч је о вишегодишњем пројекту, чији је циљ yнaпpeђeње заштите животне средине кроз очување и унапређење зеленила Града Новог Сада, а тиме и квалитета живота грађана, као и стварање нових туристичких потенцијала АП Војводине.

На седници је донето и решење да се издвоји укупно 60,6 милиона динара за финансирање израде пројектно-техничке документације за уређење кеја на језеру Борковац и за радове на уређењу плаже на том језеру.

Општина Рума је започела уређење излетишта Борковац, Борковачког језера и плаже. У плану је потпуна реконструкција излетишта, уређење језера, плаже, шеталишта, дечјих игралишта и трим стазе око језера.

У првој фази радова, предвиђено је уређење плаже, биће сређене кабине за пресвлачење, плажни мобилијар и други објекти.

Донето је и решење да се Заводу за заштиту споменика културе Града Новог Сада усмери 9,3 милиона динара за конзерваторско-рестаураторске радове на споменику српског песника Јована Јовановића Змаја који се налази на централном тргу у Сремској Каменици, а пројектом је предвиђено и комплетно партерно уређење.

Споменик Чика Јове Змаја, који приказује песника како детету пружа књигу, дело је вајара Ивана Мештровића, које је поклонио Матици српској 1954. године, а на том месту је од 1973. године.

Покрајинска влада ће, преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, са 1,5 милиона динара, финансирати набавку и уградњу котла за грејање у Основнoј школи „Благоје Радић″, у општини Зубин Поток, на Косову и Метохији.

Ученици ОШ „Благоје Радић″ и њихови наставници, недавно су посетили Покрајинску владу, и том приликом им је председник Игор Мировић обећао да ће из буџета АП Војводине бити финансирана набавка котла за грејање.

fixed-img