Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 22.05.2024

Саопштење са седнице Покрајинске владе

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајинска влада је на данашњој седници, којој је председавао потпредседник Владимир Галић, донела решење да се издвоји 50 милиона динара за oдржавање саобраћајница на територији града Новог Сада.

Покрајинска влада и Град Нови Сад настављају са реализацијом пројеката од заједничког интереса, a међу приоритетима је улагање у саобраћајну инфраструктуру и одржавање саобраћајница на  територији Новог Сада. Тиме се стварају услови за безбедно и ефикасно одвијање саобраћаја, као и за даљи економски и привредни раст града и приградских насеља.

Покрајинска влада донела је и одлуке којима су утврђене квоте за упис студената у прву годину основних струковних, академских и интегрисаних студија који се финансирају из буџета АП Војводине на факултетима у саставу Универзитета у Новом Саду, као и на високим школама струковних студија чији је оснивач АП Војводина.

Утврђене су квоте и за буџетска места за упис у прву годину мастер и докторских академских студија на факултетима у саставу Универзитета у Новом Саду, као и за прву годину мастер струковних студија на високим школама чији је оснивач АП Војводина.

Укупан број студената који се могу уписати у прву годину основних струковних, академских и интегрисаних студија, који се финансирају из буџета на факултетима у саставу Универзитета у Новом Саду, у школској 2024/2025. години јесте 5.651.

За упис на прву годину мастер и докторских студија на факултетима у новој школској години су предвиђена 2.944 буџетска места.

Прву годину студијских програма основних струковних студија у високим школама струковних студија на буџету ће моћи да похађа 1.021 бруцош.

Предвиђено је и то да се на буџетска места у прву годину мастер струковних студија у високим школама струковних студија могу уписати 32 студента.

На седници је донета и Одлука о образовању Покрајинског штаба за ванредне ситуације, на чијем челу је председница Покрајинске владе Маја Гојковић.

fixed-img