Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 11.05.2007

Седница Одбора за сарадњу са одборима Народне Скупштине у остваривању надлежности покрајине

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,11. мај –  Чланови Одбора за сарадњу саодборима Народне Скупштине у остваривању надлежности покрајине прихватили суна данашњој седници  да покрајинскипарламент буде предлагач Закона о изменама и допунама Закона о националнимпарковима.Према речима покрајинског  секретара за заштиту животне средине иодрживи развој Золтана Ђарматија суштина овог предлога је да се надлежност оуправљњу над Националним парком «Фрушка гора» врати Аутономној Покрајини Војводини,оснивачу из 1963. године.
– Да би овај бисер природе живеопотребни су новци. Из републичког буџета за националне паркове у Србији издвојено је 76 милиона динара, али одтих пара Фрушка гора није добила ништа, због чега се финасира на начин којиније дозвољен – експлоатацијом камена – рекао је Ђармати. Он је нагласио даће, уколико се обезбеде средства за национални парк, и недозвољенаексплоатација камена бити законски регулисана.
Чланови Одбора подржали  су Предлог закона о равноправности полова ипредложили да га Скупштина АПВ,  као  предлагач, проследи Народној скупштиниРепублике Србије.

fixed-img