Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 05.12.2006

Седница Одбора за здравство, социјалну политику и рад

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 5. децембар– Број незапослених лица крајемсептембра ове године у односу на исто време 2005. године, повећао се за 1,6% адуготрајна незапосленост за 3,7%. Регистровано је више од 277 хиљаданезапослених у АП Војводини од којих 51 % запослење чека дуже од двегодине.Ово подаци Покрајинске службе за запошљавање,разматрани су на  седници Одбора  за здравство, социјалнуполитику и рад Скупштине АП Војводине. У складу са националном стартегијомзапошљавањ у Републици Србији, Покрајински секретаријат за рад, запошљавањеи равноправност полова је припремио Правце политике запошљавања у АП  Војводини 2006.-2008. Циљеви политикезапошљавања, према овом документу, су децентрализација у областизапошљавања, спроводјење мера активности политике запошљавања које измедјуосталог предвидјају  посебносубвенционирање самозапошљавања и новог запошљавања. Медју циљевима су иподстицање запошљавања у области пољопривреде и туризма, спроводјењеполитике једнаких шанси за жене и мушкарце и прекогранична сарадња у областизапошљавања.
Чланови Одбора упознали су се на данашњој седниции саПредлогом одлуке да Скупштина АП Војводине буде предлагач Закона о допуниКривичног законика и Предлозима одлуке о оснивању Фонда за капитална улагањаАП Војводине и Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељенимлицима.
Први Предлог  одлукерегулише статус здравствених радника као службених лица , а друга два предлогадефинишу пословање наведених фондова.
На седници Одбора за за здравство, социјалну политику и радСкупштине АП Војводине, представљени су и закључци са Саветовања огеронтолошким центрима Војводине, које је одржано 5. октобра ове године.

fixed-img