Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 13.05.2022

Секретар Баста отворио нови спортски терен у Сефкерину

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста данас је отворио модерно спортско игралиште са вештачком травом, односно мини-пич терен, у центру Сефкерина, у општини Опово.
Истакавши значај нове спортске инфраструктуре за ово банатско место, он је навео да ће корист од реализације овог вредног пројекта осетити пре свега спортисти, а посебно деца и омладина.

Секретар Баста је рекао да је ресорни секретаријат до сада увек умео да препозна пројекте Општине Опово, која се показала као изузетан партнер на плану унапређивања спорта.

„Укупна вредност ове инвестиције, коју су заједнички финансирали Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Општина Опово, износи преко 6,7 милиона динара, а учешће ресорног секретаријата је два и по милиона“, нагласио је Баста и изразио уверење да ће ускоро неки нови млади фудбалери управо на овом терену начинити своје прве фудбалске кораке.
Секретар је нагласио да је добра спортска инфраструктура предуслов за стварање врхунских спортиста, те да се Секретаријат, осим те важне чињенице, у досадашњим улагањима у изградњу, обнову и санацију спортских објеката у нашој покрајини, руководио и интересом за унапређење здравља на националном нивоу.

Председник Општине Опово Милош Марков истакао је да је захваљујући удруженим средствима Покрајине и те општине било могуће реализовати један овако значајан пројекат као што је мини-пич терен.

„Нови спортски терен значиће пуно пре свега деци, јер на овај начин доприносимо њиховом здрављу. Улагањем у спорт, који има важну улогу у социјалном, културном и рекреативном смислу, улажемо у квалитет свакодневног живота младих и целокупног становништва“, рекао је Марков изразивши уверење да ће се ова сарадња успешно наставити кроз заједничке пројекте за унапређивање спорта у тој општини.

Након изградње мини-пич терена у Сефкерину, сва четири места у општини Опово имају спортске терене овог типа.

Секретар Баста је са својим домаћинима обишао и Кик-бокс клуб „Драгон“ и Фудбалски клуб „Темпо“, основан још 1927. године.

 

fixed-img