Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 05.09.2024

Секретар Баста посетио Сремску Митровицу

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, приликом данашње посете Сремској Митровици, обишао је Основну школу „Трива Витасовић Лебарник” у Лаћарку, где је реконструисан под у фискултурној сали.Након ове посете, заједно са градоначелником Браниславом Недимовићем обишао је и радове на изградњи мини-пич терена у оквиру ОШ „Јован Поповић“ у Сремској Митровици.

„Данас смо дошли да заједно са градоначелником Сремске Митровице обиђемо радове, који су финансирани од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Града Сремска Митровица. Обишли смо Основну школу у Лаћарку, где су скоро завршени радови. Остало је само да се исцртају подне линије и основци ће имати нову, реконструисану салу, како би могли редовно да се баве физичким активностима.У Основној школи „Јован Поповић“крећу радови на изградњи терена за мали фудбал. Реч је о мини-пич терену са вештачком травом, чијом изградњом ћемо омогућити добре услове нашим дечацима и девојчицама који желе да се баве фудбалом“, рекао је секретар Баста.

Директор ОШ „Јован Поповић“ у Сремској Митровици Слободан Стојиљковић је истакао значај изградње овог терена, који ће бити мултифункционалан и користиће се, осим за фудбал, и за рукомет, спорт који је део школског програма.

„До сада нисмо имали спољашњи терен за такав вид спорта, а нова инфраструктура ће значајно унапредити услове за физичко васпитање наших ученика“, рекао је Стојиљковић.

fixed-img