Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 09.07.2024

Секретар Баста примио јуниорске репрезентативце у боксу из АП Војводине

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста примио је данас чланове јуниорске репрезентације Србије из АП Војводине, који су освојили медаље на Европском првенству у боксу.

На континенталној смотри која је одржана у Сарајеву, на којој је било укупно 370 учесника, Србију је представљало десет јуниора и седам јуниорки.

Секретар Баста је истакао да се у области бокса, у последње време, остварују значајни резултати.

„Наша репрезентација је освојила десет медаља на првенству — једну сребрну и девет бронзаних. Бокс у Србији добија озбиљну димензију и то се види по резултатима, броју младих који се баве боксом, као и инфраструктури у коју се улаже“, рекао је Баста и додао да Покрајинска влада пружа подршку боксу, као и свим другим спортовима, и да ће се улагања наставити и у будућности како би се створили најбољи услови за успех.

Селектор омладинске селекције Србије Бранислав Јовичић је истакао да је 2024. година најбоља година за српски бокс.

„Ово је историјски успех. Никада није забележено толико медаља. У сениорској конкуренцији смо освојили 20 медаља, у омладинској селекцији четири медаље и сада у јуниорској десет медаља“, изјавио је Јовичић.

Он је додао да је Војводина увек имала најјачи боксерски савез у држави.

„Пре је било правило — када си првак Војводине, онда си првак државе“, казао је Јовичић и истакао да је циљ да јуниорски репрезентативци у будућности освоје и сениорске европске, светске и олимпијске медаље.

fixed-img