Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 13.01.2022

Секретар Иванишевић о предстојећем наступу на 12. Сајму вина – Beo Wine и 43. Међународном сајму туризма у Београду

Читај ми

Читај ми
AA

Поводом предстојећих фебруарских манифестација на Београдском сајму и учешћа Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, те корисника средстава по јавним конкурсима за сајамске наступе, порајински секретар др Ненад Иванишевић одржао је данас конференцију за медије и том приликом истакао концепт и визију самог наступа, који ће ове године бити богатији за многобројне садржаје у области туризма.

Фокус данашње конференције превасходно је на организацији и наступу Покрајинског секретаријата за привреду и туризам на 43. Међународном сајму туризма, који се ове године одржава од 24. до 27. фебруара, као и на 12. Сајму вина – Beo Wine, који се одржава 25. и 26. фебруара у Београду.

Секретар Иванишевић је говорио о плановима, концепту, као и о тематским целинама којима ће ресорни секретаријат обогатити овогодишњи наступ на тим веома значајним регионалним сајамским манифестацијама са дугом традицијом.

„Поред Удружења ′Срем – Фрушка гора′, са којим заједно наступамо, позивамо и остале винаре, виноградаре, произвођаче вина и винске подруме који нису обухваћени овим удружењем, да учествују на Сајму вина, при чему ће им бити омогућено бесплатно учешће и изложбени простор. Друга важна активност јесте то што се коначно враћа Међународни сајам туризма. Секретаријат ће са Гаранцијским фондом имати велики павиљон и та четири дана ће бити подељена у тематске целине. Представићемо женско предузетништво, старе занате, пројекте из области запошљавања, а последњег дана, у недељу, презентоваћемо ′Најбоље из Војводине′ и најавићемо нови конкурс“, истакао је покрајински секретар Иванишевић. Он је позвао све који желе да учествују на наведеним сајмовима да се обрате Секретаријату за привреду и туризам и прате јавне конкурсе, уз напомену да је изложбени простор обезбеђен за сваког излагача заједничким снагама Секретаријата и Гаранцијског фонда Војводине.

Секретар је додао да ће један од најважнијих задатака бити представљање организационих активности у оквиру предстојеће цикло-манифестације „Tour de Fruška“, тродневног догађаја који ће окупити велики број домаћих и страних поштовалаца бициклизма, војвођанске гастрономије, вина и рукотворина. Сам пројекат, према речима организатора, јесте спој привреде, туризма и спорта, те је стога веома важан за Војводину.

Тим поводом, учесници данашње прес конференције били су и секретар Удружења винара и виноградара „Срем – Фрушка гора“ Слободан Спасовски и менаџер за односе с јавношћу на пројекту „Tour de Fruška“.

Спасовски је истакао да Удружење чини 96 чланова, да овакви наступи и подршка ресорног секретаријата много значе превасходно мањим винаријама, те да могућност бесплатног изложбеног простора, чији дизајн представља спој савременог и традиционалног и привлачи погледе посетилаца, омогућава произвођачима „пића богова“ да се представе у што бољем светлу.

 

fixed-img