Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 19.08.2024

Секретар Иванишевић посетио компанију „EnergyNet“

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић посетио је данас дирекцију компаније „EnergyNet“, која се више од 30 година бави управљањем енергијом, превасходно обновљивим изворима, уз примену најсавременијих енергетски ефикасних решења, што је у основи њиховог одрживог пословања.

Циљ посете је изналажење платформи за сарадњу између компаније и Секретаријата и начина унапређења пословања, као и обучавање дефицитарних кадрова у овој области.

„Ова компанија поред основне делатности, кроз фондацију, улаже и у образовање кадрова у енергетици, али и у другим областима. Данас договарамо модел сарадње у оквиру центра за образовање који постоји при компанији и који је стављен на располагање Секретаријату“, рекао је Иванишевић изразивши спремност да се заједничким ресурсима спроведу адекватни образовни програми за занимања која су данас потребна тржишту.

Секретар је обишао и полигон ове компаније у Каћу, који је намењен, између осталог, и потребама јединствених обука за монтажу соларних фотонапонских електрана, пуњача за индустрију електричних аутомобила и топлотних пумпи, а за потребе привреде, применом зелене економије и енергетске ефикасности, уз надзор и подршку Министарства заштите животне средине Републике Србије.

Мисија фондације „EnergyNet Good Energy Foundation“ јесте пружање подршке младим талентима током школовања, стварање прилика за њихов развој, као и подршке унапређењу образовних иницијатива.

fixed-img