Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 08.12.2022

Секретар Милошевић поздравио учеснике „Такмичарских дана младих предузетника и иноватора“

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић поздравио је учеснике манифестације „Такмичарски дани младих предузетника и иноватора“, која се одржала у скупштинској сали Општине Стара Пазова. Манифестација је намењена младима до 17 година и први пут је одржана у Старој Пазови, у организацији Савеза проналазача Србије.

Ова манифестација омогућила је основцима и средњошколцима да покажу како размишља млад човек  21. века и у ком правцу иду његове пословне идеје.

Тим поводом, покрајински секретар Милошевић је нагласио да се патенти код нас броје 50 на милион становника, док се у развијеном свету тај број креће више од 200, па чак и 300 патената на милион становника.

„Добро је што исказујемо посебан сензибилитет према младима, јер они су ти који ће сутра носити једну нову економију Србије“, закључио је секретар Милошевић.

Председнику Општине Стара Пазова Ђорђу Радиновићу су овом приликом уручене повеље Савеза проналазача Србије за подршку при реализацији догађаја.

„Стара Пазова је препознатљива по заиста развијеном приватном бизнису, нарочито последњих година, што ме јако радује. Ми ћемо помоћи и подржати разне програме и подстицаје за младе да развију свој приватни бизнис, јер мислим да то и јесте будућност“, рекао је Радиновић.

Савез проналазача Србије је најстарија институција интелектуалног ранга у Србији, већ 35 пут организује „Такмичарскe данe младих предузетника и иноватора“, због чега председник Савеза мр Хаџи Слободан Бата Симић истиче посебно задовољство.

„Србија улаже напоре у дуално образовање последњих година, како би се све институционалне вредности које гаји држава под вертикалом председника и Владе Србије, млади школовали и едуковали у бизнис плановима“, казао је Симић.

fixed-img