Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 24.11.2022

Секретар Милошевић приредио пријем за студенткиње призренског Учитељског факултета

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић приредио је данас пријем у Покрајинској влади за студенткиње Учитељског факултета у Призрену са привременим седиштем у Лепосавићу.

Тим поводом секретар Милошевић je студенткињама пожелео добродошлицу у, како је навео, њихову Покрајинску владу.

„Без обзира на то где се налазите – у Призрену, Лепосавићу, Сомбору или Новом Саду – ви сте међу својима. Исто то важи и за студенте из Војводине, када се нађу на Косову и Метохији. То је задовољство сусретања у осећању заједништва. Најснажнија мисија у Србији није градња путева и фабрика, која је евидентна и сваким даном све већа, него да заједнички изградимо нове људе, који ће својим хуманистичким идејама доприносити преносу искуства и знања, и који ће формирати категорију младих људи који ′не измичу столицу′ својим учитељима, него их подупиру, и који не туку своје вршњаке, већ заједно са њима освајају награде на такмичењима“, изјавио је секретар Милошевић.

Размена студената, идеја, искустава и добре праксе циљ је прве посете студенткиња Учитељског факултета из Лепосавића Педагошком факултету у Сомбору, у складу са споразумом о сарадњи који имају две високообразовне установе.

Према речима декана Педагошког факултета у Сомбору Саше Марковића, идеја је да током идућег семестра студенти тог факултета посете колеге у Лепосавићу.

„Мислим да васпитачи и учитељи, уз породицу, дају фундаменталан допринос очувању идентитета сваког народа, па и нашег. Зато ова сарадња институција са југа и севера Србије које се баве тим питањем представља мост који спаја целокупан српски народ“, казао је декан Марковић.

Студенткиње призренског Учитељског факултета бораве у Сомбору на студентској размени од 20. до 26. новембра. Током данашње посете Новом Саду, оне су осим Покрајинске владе, обишле и Музеј Војводине, Галерију Матице српске и Матицу српску.

fixed-img