Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 06.09.2024

Секретар Врањковић посетио енергетски саниран Дом ученика „Никола Војводић“ у Кикинди

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Бојан Врањковић посетио је данас Дом ученика „Никола Војводић“ у Кикинди, заједно са градоначелником Кикинде Николом Лукачем, након завршетка радова на енергетској санацији објекта.

Секретар Врањковић је истакао да је Секретаријат определио 92 милиона динара за комплетну енергетску санацију Дома ученика, укључујући и средства додељена путем конкурса за штедљиву расвету.

„Ово је прави пример примене свих мера енергетске санације, које ће омогућити значајну уштеду електричне и толпотне енергије, чак и до 60 процената. У разговору са управником Дома добили смо и потврду да је већ уочено побољшање“, изјавио је Врањковић и додао да је ресорни секретаријат, у оквиру Пројекта енергетске санације јавних зграда, завршио радове на још шест објеката, за шта је укупно издвојено 2,5 милиона евра.

Секретар је истакао да је Покрајинска влада са Европском банком за обнову и развој потписала уговоре о зајму и донацији, чиме ће бити санирано преко 50 објеката на територији АП Војоводине.

„За следећу годину је уврштен и објекат Економске-трговинске школе у Кикинди, за који ће бити издвојено још 60 милиона динара“, рекао је секретар.

Он је овом приликом навео да су издвојена средства и за више од 300 саобраћајних пројеката у зонама школа, од чега се њих 12 односи на Град Кикинду и околна места, закључивши да је Кикинда тренутно један од центара улагања.

Градоначелник Лукач је истакао да су реконструкција зграде Дома и енергетска ефикасност која је спроведена од велике важности за Град Кикинду. Додао је да су овим инвестицијама услови знатно побољшани, чиме је Дом ученика у Кикинди сада један од најбољих у држави.

 

 

fixed-img