Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 15.10.2024

Секретар Вулетић: Додељени уговори за унапређење социјалне заштите у Бачкој Паланци

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић обишао је данас са председником Oпштине Бачка Паланка Браниславом Шушницом радове на изградњи објекта Дневног боравка за децу са сметњама у развоју.

Покрајинскa владa издвојила је за изградњу овог објекта 51 милион динара, док Општина Бачка Паланка учествује са 34 милиона динара. Завршетак овог пројекта, који ће испунити све стандарде предвиђене Законом о социјалној заштити и правилницима, планиран је за 1. децембар 2024. године.

Након обиласка радова, секретар Вулетић посетио је и Геронтолошки центар Бачка Паланка, где је уручио уговоре о додели средстава, које је ова установа добила на конкурсу ресорног секретаријата за унапређење социјалне заштите. Вредност уговора износи 84 милиона динара и биће усмерена у реализацију 13 пројеката и програма ове установе. Део средстава биће утрошен и за санацију овог објекта од штете настале приликом суперћелијске олује, за набавку опреме, санирање електроинсталација и непосредан рад са корисницима.

Пројекат „Међугенерацијска сарадња – фаза 1”, који је такође подржао ресорни секретаријат, обухвата боравак деце и младих са сметњама у развоју у просторијама Геронтолошког центра. Најмлађи могу да се хране у овој установи и имају организоване активности − физичке вежбе, музичке радионице, радне терапије и психолошке радионице, како би се припремили на боравак у заједници, а уједно и смањио притисак на биолошку породицу.

Покрајински секретар Предраг Вулетић је том приликом указао да су ангажовањем Секретаријата, и овим конкретним пројектима, омогућени адекватни услови за боравак у установама социјалне заштите, те покренута међугенерацијска сарадња на обострано задовољство свих корисника.

fixed-img