Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 02.11.2006

Семинар о писању медијских пројеката у Скупштини АПВ

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 1.новембар – Покрајински секретаријат за информације, Медиа арт сервице интренатионал и Новосадска новинарска школа организовали су семинар под називом "Пројектни менаџмент". На семинару су учествовали руководиоци војвођанских регионалних и локалних радио и ТВ станица.
Покрајински секретар за информације Милорад Ђурић је упозорио да је медијска ситуација у држави обележена временом, у коме се намећу бројна питања. Једно од њих се тиче писања пројеката, јер се медији ускоро неће финансирати из буџета државе, већ у условима комерцијалне либерализације, односно кроз конкурсе, пројекте и рекламе Нови Сад, 1.новембар – Покрајински секретаријат за информације, Медиа арт сервице интренатионал и Новосадска новинарска школа организовали су семинар под називом "Пројектни менаџмент". На семинару су учествовали руководиоци војвођанских регионалних и локалних радио и ТВ станица.
Покрајински секретар за информације Милорад Ђурић је упозорио да је медијска ситуација у држави обележена временом, у коме се намећу бројна питања. Једно од њих се тиче писања пројеката, јер се медији ускоро неће финансирати из буџета државе, већ у условима комерцијалне либерализације, односно кроз конкурсе, пројекте и рекламе. 
– Да би написали добар пројекат, потребно је знање, како би се што краће и јасније представили оној институцији, која је конкурс за финансирање пројеката расписала. Покрајински секретаријат за информације, ове године, подржао је четири семинара, у покушају да се помогне медијима у болном процесу њихове транзиције. Прва два су се више тицала правног оквира постојања и регулисања рада медија, а ово је трећи по реду, и посвећен је стицању искуства и знања о писању пројеката. Последњи семинар ће бити у децембру, када ће бити речи о моделима добре праксе, оних медија који већ сада могу сами да опстану на тржишту – рекао је Милорад Ђурић. Председница Управног одбора Новосадске новинарске школе доц. др Дубравка Валић-Недељковић нагласила је да медији захваљујући разумевању Покрајинске владе, која је подржала одржавање оваквих семинара стартују у новом окружењу, које намеће медијско тржиште. Она је додала да ће 2008. година бити пресудна, јер ће се на основу Закона о радиодифузији, знати одговори на питања ко су власници медија и на који начин ће се бавити медијском делатношћу.
Директор агенције Медиа Арт сервице интернационал Растислав Дурман је упозорио да у Војводини има мало медија, који су економски независни и самоодрживи. На основу нових закона, бављење електронским медијима биће скупље, јер ће власник морати да плаћа ауторска права и многе друге дажбине, а осим што држава прелази на пројектно, а не буџетско финасирање, медијска утакмица ће бити јача и са више учесника.

fixed-img