Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 02.11.2006

Синиша Лазић отворио научни скуп посвећен ”Европској недељи квалитета”

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 1. новембар – Покрајински секретар за привреду Синиша Лазић отворио је тродневни научни скуп посвећен "Европској недељи квалитета", чије обележавање су организовали ЈУСК – Јединствено удружење Србије за квалитет и ЕОQ – Европска организација за квалитет, са седиштем у Бриселу. У раду скупа, који се одржава на Факултету техничких наука у Новом Саду, учествују експерти из земаља западног БалканаПрограмом је предвиђено одржавање округлог стола посвећеног сарадњи Европске организације за квалитет са националним организацијама, који води председник ЕОQ др Јури Гусаков, као и више тема о развоју система менаџмента квалитетом у земљама у транзицији. Због тога се "Европска недеља квалитета" ове године одржава под мотом "Како искористити најбоља искуства за бољи живот", имајући у виду развој и примену савремених менаџмент система. Покрајински секретар за привреду Синиша Лазић говорио је о институционалној подршци коју покрајинска администрација пружа активностима на увођењу стандарда квалитета и на заштити интелектуалне својине, полазећи од става да и пре уласка Србије у Европску унију треба да имамо усаглашене стандарде у овој области. 
Лазић је навео да Извршно веће Војводине и само реализује два слична пројекта. Један се односи на процедуру добијања знака "Најбоље из Војводине", за производе који ће својим сталним квалитетом заслужити да понесу овај престижни знак. Други пројекат, под називом "Схема пословне стандардизације и сертификације", има за циљ подизање конкурентности компанија у Војводини и отварање према иностраним тржиштима, стварање покрета за виши квалитет производа и услуга, смањење трошкова пословања и повећање продуктивности, развој пословног имиџа предузећа и институција, стварање поверења и заштиту потрошача.
Госте је поздравио и декан Факултета техничких наука проф. др Илија Ћосић, који је истакао да су "производња" и "квалитет" речи које се, свих 47 година, рада на ФТН пишу великим словом.

fixed-img