Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 24.08.2007

Синиша Лазић посетио Бачки Петровац

Читај ми

Читај ми
AA

Бачки Петровац/Нови Сад, 23.август – Покрајински секретар за привреду Синиша Лазић посетио је БачкиПетровац где је разговарао сапредставницима више предузећа. Током посете Синиша Лазић је обишао привреднуорганизацију «Стилбy» за производњу лајсни и интеријера од стиропора, пољопривредно предузеће ДЕМ и Ловачки дом у Кулпину, а потом јеобишао бициклистичку стазу између БачкогПетровца и Кулпина.
– Посетом Бачком Петровцупрактично почињемо активности на терену, након реализације конкурса које јеПокрајински секретаријат за привреду расписао током лета, а који су сеодносили, пре свега, на суфинасирање пројеката из туризма и из областиинфраструктуре. Имали смо шест конкурса на које су се јављале све војвођанскеопштине. Протеклих недеља потписани су уговори и сада практично крећемо давидимо како ће општине реализовати пројекте за које су  добиле средства – рекао је Синиша Лазић.
Општина Бачки Петровац добила јесредства за  изградњу бициклистичкестазе између Кулпина и Бачког Петровца.- Прошле године је овај пут осветљен, а докраја године биће завршена бициклистичка стаза, која је веома значајна замештане Кулпина који због обавеза путују у Бачки Петровац – рекао је СинишаЛазић и додао да мештани Кулпина неће морати више да користе аутобусе, већће на безбедан и ефикасан начин моћи дадођу до Бачког Петроваца. У овој општини финасирана је и  изградња пута између Бачког Петровца иСтепановићева, који је веома значајан за општину и за људе који ту живе, али иза инвеститоре који желе своју привредну активност овде да реализују. Поредтога финасирани су и пројекти у околним општинама које се наслањају на БачкиПетровац, пре свега у општини Врбас. У Врбасу ће бити финасирана изградња иреконструкција пута између Кулпина и Равног Села, као и неколико пројеката уопштини Бачка Паланка, пре свега у месним заједницама Пивнице и Деспотово.Лазић је рекао и да је  Секретаријат запривреду подржао наступ на  сајмовимаподржано неколико предузећа из Бачког Петровца.- До краја године биће обновљенЛовачки  дом у Кулпину, што је веомазначајно за ову средину, а за следећу годину планирана је и изградњабициклистичке стазе од Гложана према Бачком Петровцу – рекао је Синиша Лазић.Он је додао да ће значајни пројекти бити финасирани преко Фонда за капиталнаулагања, те да ће бити настављене активности на пречишћавању отпадних вода уопштини Бачки Петровац.
Током посете Бачком ПетровцуСиниша Лазић је учествовао на Трибини  иговорио о  «Привреди и развоју Војводине».

fixed-img