Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 16.11.2006

Синиша Лазић потписао уговоре са организацијом за сертификацију квалитета производа ”ЈУQС”

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 16. новембар – Покрајински секретар за привреду Синиша Лазић и директорка стручне службе за реализацију привредног развоја АП Војводине Диана Бенка – Росић потписали су уговоре са директорком сертификационе организације «ЈУQС» Софијом чурђевић. Ова организација усагласиће систем менаџмента, квалитета производа и заштите животне средине за 400 војвођанских малих и средњих предузећа, са захтевима стандарда ЈУС ИСО 9001 и ЈУС ИСО 14001, у оквиру програма «Шема пословне стандрадизације и сертификације», који је један од 14 приоритетних у Програму привредног развоја АП Војводине.

Покрајински секретар Лазић је изразио очекивања да ће, након потписивања уговора, бити урађен добар и ефикасан посао за 400 војвођанских малих и средњих предузећа, која треба да осете бенефит у даљем пословању. Лазић је нагласио да је сертификација и стандардизација производа обавезан пут ка интернационализацији производа и да је то један од важних корака ка међународној трговини и сарадњи. Он је објаснио да програм БСЦ подразумева увођење система квалитета, као важан механизам за унапређење пословања војвођанских предузећа. Сертификација ће бити суфинансирана средствима из буџета овог Програма, а обухватиће рад на неколико нивоа, консалтинг и сертификацију.
Софија чурђевић је објаснила да је организација «ЈУQС», поред домаћих оверивача сертификације, добила и међународно признате дипломе, које доказују оспособљеност за квалитетан систем рада и оцењивања. Она је рекла да јој је посебно драго што ће сарађивати са Покрајинским секретаријатом за привреду, што ће омогућити војвођанским привредницима да производе робу са европски признатим квалитетом стандарда.

fixed-img