Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 23.11.2006

Синиша Лазић пустио у рад обновљену црпну станицу Бездан ИИ

Читај ми

Читај ми
AA

Бездан, 23. новембар – Покрајински секретар за привредуСиниша Лазић пустио је данас у рад обновљену црпну станицу Бездан ИИ, чиме јепоново враћен у функцију овај значајни водопривредни објекат из система мрежеканала ДТД. Црпне станице Бездан и Богојево изграђене су 60-тих година прошлогстолећа, а због дотрајалости и неодржавања током последње две деценијеугрожавале су рад система канала ДТД. Бачки део мреже у оквиру ДТД обухвата 364километара разгранатих канала, намењених развођењу воде прикупљење кодБездана и Богојева и њеном испуштању на низводном сектору Дунава, код НовогСада.

Пројекат генералног ремонта црпних станица Богојево и БезданИИ и изградња нове црпне станице Бездан И, је један део програма Извршногвећа, Покрајинског секретаријата за привреду, немачке организације ГТЗ и Центраза међународне миграције и развој, који се реализује под називом “Пилотпројекат водоснабдевања, унапређење система водоснабдевања Хидросистема ДТД,рехабилитација – генерални ремонт црпних станица Богојево и Бездан ИИ, а такођеи  изградња црпне станице Бездан И&рдqуо; штоје један од приоритета из акционог плана “Програма привредног развоја АПВојводине за период 2004 – 2007&рдqуо; којим Извршно веће подстиче процес привредне итехнолошке обнове у више области војвођанске економије.
Ова значајна инвестиција је део процеса улагања у изградњуи обнову капиталних објеката инфраструктуре у Војводини у које током протекледве деценије уопште није улагано. Извршно веће чини све да се обезбедибудућност, сигурност и здравије животно окружење за све грађане и стоганастоји да помогне и иницира решавање свих нерешених проблема који су одстратешког значаја, рекао је покрајински секретар за привреду Синиша Лазић.

fixed-img