Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 14.09.2007

Словеначко предузеће ”Акрипол” отвара погон у Ковачици

Читај ми

Читај ми
AA

Цеље/Нови Сад, 14. септембар -Словеначко предузеће за производњу акрилних и полимер плоча »Акрипол« изТребња инвестираће у војвођанску општину Ковачица око милион евра у нови погонове фабрике чија би изградња требало да започне почетком наредне године,изјавио је генерални директор овог предузећа, Роберт Крвавица, приликом сусретаса покрајинским секретаром за привреду, Синишом Лазићем и потпредседникомСкупштине АП Војводине, Мартином Злохом који су посетили погоне ове фабрике уместу Требња код Цеља.Како је објаснио Роберт Крвавица,ово предузеће је већ купило земљиште у Ковачици где намеравају да изграде новипогон за производњу и, у првој фази рада, запосле око двадесет радника. Он јенагласио да је веома задовољан што ће део производње акрилних и полимер плочаза грађевинарство бити реализован у нашој земљи, јер, како је рекао, за овепроизводе постоји велико интересовање на нашем тржишту.
Роберт Крвавица  је секретару за привреду и потпредседникуСкупштине представио пословање ове фабрике која је, како је рекао, лидер упроизводњи ових производа не само у Словенији, него и  Европи, да има 180 радника, а ове године јевећ  остварила  промет око 16 милиона евра.Покајински секретар за привреду,Синиша Лазић, рекао је да је ово улагање у привреду АП Војводине добар примергринфилд инвестиције, као и примене нове технологије. «Значајно подржавамодиректне стране инвестиције, ви покрећете производњу и отварате нова раднаместа, и имаћете у томе нашу подршку», нагласио је Лазић.
Потпредседник Скупштине АПВојводине, Мартин Злох изразио је задовољство због одлуке «Акрипола» даинвестира у војвођанску привреду.

fixed-img