Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 11.07.2024

Софић обишао радове на изградњи саобраћајнице у Малом Иђошу

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић боравио је данас у радној посети Малом Иђошу, где се састао са председником те општине Марком Лазићем.

Софић и Лазић су са сарадницима обишли радове у индустријској зони, где је у току изградња прве фазе саобраћајнице која је повезана на државни пут IIA и која ће се простирати дуж целе радне зоне, са два кружна тока, што ће обезбедити прилазе парцелама са јужне, северне и источне стране.

„Почели су радови на првој фази изградње саобраћајнице у индустријско-пословној зони у Малом Иђошу, која ће дати озбиљан замајац у привлачењу домаћих и страних инвеститора. Инфраструктурним опремањем зоне предвиђена је и изградња водоводне и канализационе мреже, гасовода и електро и телекомуникационих инсталација“, истакао је Софић и подсетио на то да је Секретаријат за ову намену определио више од 90 милиона динара.

Он је нагласио да је опремање индустријско-пословних зона приоритет ове покрајинске администрације, јер је то директна шанса за развој привреде у целини, отварање нових радних места, побољшање стандарда и квалитета живота грађана.

Председник Општине Мали Иђош Марко Лазић је нагласио да су у току преговори са једним домаћим и страним инвеститором.

„Реч је о домаћој фирми која се бави производњом електрода и жица за заваривање. Такође, ту је и мађарски инвеститор који планира изградњу фабрике за производњу биоразградиве амбалаже и транспорт прехрамбених производа од старе хартије. Ово је инвестиција вредна 11,4 милиона евра, а фабрика ће запошљавати више од 140 радника“, поручио је Лазић.

Очекује се да ће већ по завршетку радова у индустријској зони у Малом Иђошу бити запослено 250 радника.

fixed-img