Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 09.01.2023

Спектакуларан наступ Зрењанинске филхармоније

Читај ми

Читај ми
AA

 

„Посебна је част и задовољство што нисам вечерас присутна  само у функцији покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, већ и као виолиниста у овом спектакуларном догађају, како смо и навикли од Зрењанинске филхармоније“, рекла је уочи синоћног концерта у пуној сали  Културног центра у  Зрењанину Драгана Милошевић, ресорни секретар.

Зрењанинска филхармонија публику је обрадовала аутентичним  извођењем песама шведске поп-групе „Аба“, а по речима Драгане Милошевић, овај оркестар је одавно изашао изван граница наше земље и сваки пут је испраћен овацијама одушевљене публике како код нас, тако и у региону.

„Они су прави културни амбасадори, и зато ми је посебно драго што након шест година могу са њима поново да будем на сцени. Вечерас је и један посебан тренутак у којем ћемо први пут наступити у потпуно новој сали, јер је Покрајинска влада преко ресорног секретаријата издвојила 32 милиона динара за нову расвету и озвучење“, истакла је Милошевићева.

Како је навела, велику подршку даје и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који има слуха за културу и културне програме. С тим у вези, Драгана Милошевић је нагласила да Покрајина са Градом Зрењанином припрема заједничко финансирање обнове Народног позоришта „Тоша Јовановић“, као и неких других веома значајних пројеката.

Милошевићева се обратила публици уз речи захвалности и за подршку Зрењанинској филхармонији предвођеној Романом Бугаром, који је уједно и директор Војвођанског симфонијског оркестра.

„Та подршка је нешто што ова филхармонија и заслужује и зато ми је част што сам њен члан. Зрењанин је и као град достојан да има овакав музички састав и ја сам након неколико година оправдане паузе поново на бини. Преузимајући функцију покрајинског секретара, имала сам обавезу и жељу да што је могуће више унапредимо културу, а захваљујући разумевању председника Покрајинске владе Игора Мировића успели смо да обезбедимо средства и за овај храм културе, и вечерас по први пут свирамо под новим рефлекторима и са одличним озвучењем“, закључила је Драгана Милошевић.

Градоначелник Симо Салапура овом приликом истакао је да му је велика част што  се концертом Зрењанинских филхармоничара отвара нова  сезона, и да они одавно нису само бренд тог града, већ и читаве државе.

Како је навео, поред обнове зграде позоришта, у плану је да у догледно време почне и реконструкција родне куће Уроша Предића у Орловату како би постала спомен-кућа, као и низ других пројеката.

У име Зрењанинске филхармоније речи захвалности упутио је директор Роман Бугар истичући да је пројекат са композицијама групе „Аба“ освојио срца публике широм региона, те је најавио бројне наступе током целе ове године.

 

fixed-img