Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 17.10.2006

Средства за набавку опреме за Друштво за целебралну парализу

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 16. октобар – Покрајински секретаријат за демографију, породицу и друштвену бригу о деци издвојио је 65 хиљада динара за набавку опреме за дечји боравак у оквиру Друштва за церебралну и дечју парализу Јужно-бачког округа. Ова помоћ намењена је за куповину огледала за потребе логопеда, полица, дидактичког материјала и остале игреРесорни покрајински секретар Новка Мојић посетила је са сарадницима дечји боравак и том приликом са председником Друштва за церебралну и дечју парализу Љубомиром Радовићем потписала уговор о издвајању средстава за набавку ове опреме. Према речима Новке Мојић, покрајинска администрација има разумевања за потребе деце са посебним потребама.
– Не смемо дозволити да деца са посебним потребама буду на маргинама друштва – нагласила је Новка Мојић и додала да ће Покрајински секретаријат за демографију, породицу и друштвену бригу, у циљу побољшања услова боравка ове деце и обогаћивања садржаја њихових активности, позитивно одговорити и на друге захтеве Друштва за церебралну и дечју парализу.
Дечји боравак у оквиру Друштва функционише већ две године. Тренутно је у боравку дванаесторо деце са тешким инвалидитетом, иако је капацитет боравка за шесторо деце. Како је истакнуто, осим недостатака простора, проблем су и исхрана и превоз деце до боравка будући да већина малишана станује ван Новог Сада.

fixed-img