Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 24.01.2023

Суботички гимнастичари добили нову опрему

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је данас, заједно са градоначелником Стеваном Бакићем, гимнастичку салу у Соколском дому у Суботици, која је  опремљена новим справама, чију је набавку са 2,6 милиона динара финансирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Суботички гимнастичари су добили најновије професионалне справе, које ће им омогућити квалитетније припреме за велика такмичења и постизање још бољих резултата у спорту у ком су веома успешни. Набављени су коњ са хватаљкама, коњ за прескок, вратило, одскочна даска, двовисински разбој.

„Ови спортисти су заслужили најбоље услове за тренинг, што смо им набавком нове опреме и омогућили“, рекао је Баста и захвалио градоначелнику Бакићу, који је на време указао на потребе гимнастичких клубова, па су средства за опрему издвојена крајем прошле године.

Баста је додао да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину од 2018. године уложио преко 50 милиона динара у спортску инфраструктуру и развој спорта у Суботици и да ће подршка бити настављена.

Градоначелник Стеван Бакић рекао је да је Суботица спортски град, који има дугу традицију у гимнастици и врхунске резултате у том спорту.

„У гимнастичкој сали у Соколском дому тренирају пионири, јуниори и сениори, од којих су већина прваци Србије. Оба клуба – Соколско гимнастичко друштво ′Спартак′ и ′Партизан железничар′ вредно раде, и њихови чланови постижу врхунске резултате. Сигуран сам да ће им нове справе обезбедити квалитетније припреме за такмичења и боље услове тренирања“, рекао је Бакић и подсетио на то да Суботица има пионирског првака у гимнастици Ерика Мартона, јуниорског првака Србије Филипа Кулића и  велику наду овог спорта, талентовану репрезентативку Нину Шабић, првакињу Србије у сениорској конкуренцији.

Тренер Зоран Ивановић истакао је да је пре више од пет деценија ова сала први пут била комплетно опремљена, а да су у годинама које су уследиле справе парцијално мењане.

„Надам се да, због резултата и свега онога што овај спорт враћа граду, ово неће бити последња донација“, истакао је Ивановић и изразио наду да ће захваљујући новој опреми, поред домаће сцене, суботички гимнастичари полако почети да наступају и на међународним такмичењима.

fixed-img