Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 07.12.2006

У Извршном већу одржана модна ревија Радионице за запошљавање инвалида ”чепето”

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 6. децембар – Под покровитељством Покрајинскогсекретаријата за рад и запошљавање у Извршном већу Војводине одржана је моднаревија на којој су представљени модели из Радионице за оспособљавање изапошљавање инвалида “чепето&рдqуо; у Вршцу.
Снежана Лакићевић Стојачић,покрајински секретар за рад и запошљавање рекла је да иако ни после шестгодина после демократских промена нема основних закона о заштити особа саинвалидитетом и закона против дискриминације, покрајински секретаријат иИзвршно веће настоје да обезбеде повећавање нивоа социјалне сношљивости, већеи лакше запошљавање и радно ангажовање особа са инвалидитетом, и да подржеудружења, креативне радионице и пројекте промоције права особа саинвалидитетом, у њиховој борби за препознавање и уважавање њихових потребаи пуну друштвену равноправност.
“Хвала Вам на храбрости коју сте вечераспоказали. Ваша срећа је мера нашег успеха&рдqуо; рекла је између осталог, покрајинскисекретар за рад и запошљавање Снежана Лакићевић Стојачић.    Програм моднеревије, којом је обележен 3. дацембар Међународни дан особа са инвалидитетом,на којој је радионица “чепето&рдqуо; представила и моделе за особе са инвалидитетом,организовали су Новосадски центар “Живети усправно&рдqуо;, Центар за права жена изВршца и Удружење студената са инвалидитетом из Новог Сада у сарадњи саПокрајинским секретаријатом за рад и запошљавање. 

fixed-img