Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 16.11.2006

У Извршном већу представљене активности Покрајинског завода за социјалну заштиту

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 16. новембар – У Извршном већу Војводине презентован је рад  Покрајинског завода за социјалну заштиту. Установа је основана крајем прошле године да би се унапредила социјална заштита становништва у Војводини. Основне делатности Завода су сагледавање и праћење потреба корисника социјалне заштите, налажење ефикасних модела услуга, израда стандарда и подстицање импелементације ефикасних модела и стандарда услуга.
Према речима покрајинског секретара за здравство и социјалну политику доц. др Милоша Лучића, задатак Покрајинскиог завода за социјалну заштиту је да, на основу истраживачког рада, дефинише најугроженије циљне групе на територији Војводине, како би се сачинила мапа социјалне заштите и дефинисале социјалне потребе становништва у Војводни. 
– Завод је успешно започео са радом и очекујем да ће у 2007. години у пуној мери развити своје делатности и одговорити на све изазове које комплексна област социјалне заштите обухвата – рекао је Милош Лучић, нагласивши да је Војводина увек била корак испред у односу на друге регионе у земљи у области социјалане заштите.Како је истакла Биљана Делић, в.д. директора, Завод ће радити на формирању базе података о корисницима, даваоцима услуга и услугама у систему социјалне заштите, бавиће се надзором над деловањем институција социјалне заштите у Војводини, истраживачким и аналитичким пословима, професионалном обуком и едукацијом, израдом стручних упутстава и препорука. Активности Завода биће усмерене и на подстицање развоја услуга унутар система социјалне заштите и промотивне активности.Програм рада у 2006. години, како је рекла Биљана Делић, предвиђа реализацију пројекта који се баве положајем старих и проблемом наркоманије.  

fixed-img