Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 18.05.2007

У Ковачици пуштено у погон постројење за пречишћавање воде за пиће

Читај ми

Читај ми
AA

Ковачица, 18. мај – ПотпредседникСкупштине АП Војводине Мартин Злох и потпредседник Владе Републике Словачке, дрДушан Чаплович, пустили су у погон постројење за пречишћавање пијаће водеопштинског водовода, у Ковачици. Средства за овај пројекат обезбеђенасу од стране Владе Словачке Републике преко донаторског  Фонда Братислава – Београд. Укупна вредност донације која јеуложена од стране Словачке Владе износи око 90.000 евра.Свечаном пуштању у погон овогпостројења присуствовао је и амбасадор Словачке Републике у Београду, ИгорФурдик, као и директор Одбора за пружање иностране помоћи при Министарствуиностраних послова Републике Словачке Душан Дахо, као и директор словачкеАгенције за међународну развојну сарадњу Здено Цхо.
Партнери у овом послу били суМесна заједница Ковачица и фирма АИСА из Братиславе.Потпредседник Владе РепубликеСловачке је истакао да су заправо овакви реални пројекти који побољшавајуквалитет живљења грађана Републике Србије циљ и сврха ангажовања средставаиностране помоћи које пружа Влада Републике Словачке путем Фонда Братислава – Београд.Ова постројења представљају оригиналну словачку технологијуза пречишћавање пијаће воде која треба да побољшања квалитета пијаће воде у Војводини и Србији.
У склопу овог пројекта средствималокалне самоуправе и уз помоћ средстава добијених од Покрајинског секретаријатаза пољопривреду, водопривреду и шумарство замењене  су азбестне цеви наводоводној мрежи у Ковачици.
Потпредседник Злох се захвалиовисоким званичницима Републике Словачке за до сада реализована донаторскасредства путем Фонда Братислава Београд у име свих корисника тих средстава иистакао да је овакав вид сарадње кроз ангажовање домаћих ресурса удружених сасредствима из донација, добара основа за наставак и развијање пријатељскиходноса и сарадње између Републике Словачке и наше земље.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЕДНИКА
         Мартина Злоха

fixed-img