Picture of the authorPicture of the author
/ Зрењанин, уторак, 19.12.2006

У Мастер центру одржан четврти семинар ВИП фонда ”Знањем до инвестиција”

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 19. децембар – У организацији Фонда за подршкуинвестиција у Војводини у Мастер центру одржан је, четврти у низу, семинар за представнике локалнихсамоуправа у оквиру пројекта „Знањем до инвестиција“. Тема одржаног семинарабила је „Могућности локалних самоуправа у приступу фондовима“, а позиву сеодазвало 29 општина, тј. 45 представника локалних самоуправа који се бавепослом привлачења страних директних инвестиција у своје општине.

Могућностиза финансирање и развијање локалних самоуправа представиле су релевантнеинституције као што су Европска банка за обнову и развој, Министарство заекономске односе са иностранством, затим Програм подршке агенцији за развојинфраструктуре локалних самоуправа и Регионални центар за едукацију, одрживиразвој и повезивање. Тема четвртог семинара од стране локалних самоуправаоцењена је као веома важна, а предавачи су се трудили да прикажу могућностикоје нуде њихове институције.
Семинар јеу име ВИП Фонда отворио Бранислав Бугарски, директор, који је том приликомизјавио да је веома задовољан резултатима пројекта „Знањем до инвестиција“,као и да ће се пројекат наставити и наредне године, а теме ће бити биране ускладу са потребама локалних самоуправа како бисмо стварали што боље услове имогућности за привлачење страних инвестиција које представљају модел развојау земљи као што је наша.
Четириодржана семинара у оквиру пројекта „Знањем до инвестиција“ у 2006. годиниимали су за циљ проширивање и усавршавање знања представника општина запривлачење страних директних инвестиција. Семинари су одржани током 2006.године, у четири једнодневна модула и то у Вршцу, Суботици, Зрењанину и НовомСаду. Релевантни предавачи су у својим презентацијама сликовитим примерима иличним искуством обухватили низ тема из области инвестиција, управљањапројектима, припреме сајамских манифестација, као и европских структурнихфондова. У другом делу сваког семинара одржаване су и радионице, у циљупрактичне примене стечених теоријских знања. Фонд за подршку инвестиција у Војводини

fixed-img