Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 31.05.2007

У Предшколске установе и основне школе у Војводини стиже испорука медењака

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 31. мај – Покрајинскисекретар за демографију, породицу и друштвену бригу о деци Новка Мојић, уИзвршном већу АП Војводине, одржала је састанак са директорима предшколскихустанова у Војводини. Подељени су каталози са избором најлепших дечијихкњижевних ликовних радова на тему «Сестру и брата желим», а било је речи о поделимедењака, произведених по новој технологији у фирми Д.О.О «ДЦ Меркатор» уВршцу.
По речима Новке Мојић, каталог дечијихрадова  излази трећи пут за редом и уњему су дечији радови које су изабрали стручњаци Центра за ликовни развојВојводине. Новка Мојић је објаснила да  суИзвршно веће АПВ и Покрајински секретаријат за науку и технолошки развојпотписали уговор о суфинансирању погона за примену нових технологија са фирмом«ДЦ Меркатор» да се део производа фабрике, као донација, дистрибуираздравственим, социјалним и школским установама у Војводини. Новка Мојић јесаопштила да је стигло 14 тона медењака у Покрајински секретаријат за здравство и социјалну политику и усекретаријат за демографију, а пола количине ће бити испоручена у Домове за старалица, а друга половина у војвођанске предшколске установе и основне школе.Величина испоруке ће зависити од броја деце у установи.
 -Извршно веће АП Војводине је финансирало отварање 11 фабрика нових технологија- рекла је Новка Мојић. Договорено је да се средства, уложена у новетехнологије компензирају кроз производе. Прво је стигла испорука медењака, аочекујемо дистрибуцију виршли, које ће хладњаче испоручити у предшколскеустанове. Дистрибуција производа трајаће до 2011. године. 

fixed-img