Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 04.06.2024

У Руменки отворен савремени Дорадни центар за производњу и обраду најквалитетнијих семена

Читај ми

Читај ми
AA

„Сектор аграра је узданица читаве српске привреде којим се наша покрајина дичи већ деценијама. Семена произведена у Србији традиционално су словила за изузетно добра и тражена у читавој Европи. Зато је веома важно што Покрајинска влада и Влада Републике Србије чине све да наставе ту традицију и што су поуздан партнер свима који се баве производњом и обрадом семена“, изјавила је данас председница Покрајинске владе Маја Гојковић на отварању Дорадног центра аустријске компаније RWA у Руменки.

„RWA Србија“ запошљава готово 70 радника, послује у нашој земљи 15 година, а следеће године навршава се деценија откако има своја постројења у Руменки.

„Овде на делу видимо како једна компанија расте и шири своје пословање, што је успех не само наших домаћина, већ и јасан показатељ да је Србија данас једна од најпожељнијих дестинација за инвестирање у Европи“, навела је председница Гојковић.

Према њеним речима, овај центар ће донети велику корист пољопривредним произвођачима из Руменке и читаве наше земље, и уједно дати још један подстицај развоју аграра Србије и Војводине.

„Нови дорадни центар компаније RWA сведочи о развоју технолошких процеса у овој привредној грани и унутар компаније. С друге стране, овај функционални објекат јасно показује у којој мери су Влада Републике Србије, Покрајинска влада и Град Нови Сад препознали значај оснаживања економије и у том смислу стварања што бољих услова за долазак реномираних инвеститора“, навела је председница Гојковић.

На отварању Дорадног центра обратили су се и представници компаније и амбасадор Аустрије у Србији Кристијан Ебнер.

Догађају је присуствовао и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.

fixed-img