Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, недеља, 09.06.2024

У Руми одржано традиционално такмичење основаца и средњошколаца у пружању прве помоћи

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Александра Ћирић Бошковић обратила се данас на Градском тргу у Руми, на отварању традиционалног такмичења у пружању прве помоћи на коме учествују ученици основних и средњих школа са територије АП Војводине, које сваке године организује Црвени крст Војводине.

Поздрављајући учеснике 57. по реду такмичења, волонтере, као и госте из Црвеног крста Босне и Херцеговине, секретар Ћирић Бошковић је том приликом истакла да посебну почаст треба одати људима који несебично одвајају своје слободно време без икакве материјалне надокнаде, и усавршавају своја знања и вештине како би помогли човеку кад му је помоћ најпотребнија.

“Кажу да када спасете једног човека, то је као да сте спасли целу планету”, рекла је Ћирић Бошковић истакавши да је хуманост есенција свих љуских врлина.

Она је захвалила организаторима, волонтерима, инструкторима и такмичарима, свима онима који неуморно раде да се ово такмичиње из године у годину организује.

“Овакве манифестације подижу колективну свест о значају и нужности познавања прве помоћи”, нагласила је Ћирић Бошковић додајући да је то вештина коју свако од нас треба да поседује.

Према њеним речима, данашње такмичење није само прилика за надметање, већ и за стицање нових пријатељстава, учење, размену искустава.

„Без обзира на то ко ће однети титулу победника, сви сте ви већ победници, јер сте показали спремност да помажете другима и да бринете о човеку. Наставите да се усавршавате и радите, ваш рад је драгоцен и неопходан“, поручила је Ћирић Бошковић и учесницима пожелела да уживају у данашњем дану, те да такмичење протекне у фер и спортском духу.

Овогодишњу манифестацију званично је отворио председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина, који је том приликом истакао да је током 56 година постојања, више од 800 волонтера различитог узраста и професија, узело учешће у овој манифестацији.

У име домаћина обратио се председник Скупштине општине Рума Стеван Ковачевић, а присутне су поздрваили и председник Црвеног крста Србије проф.др Драган Радовановић, покрајинска заштитница грађана Драгана Ћорић и помоћница покрајинског секретара за здравство Снежана Бојанић.

fixed-img