Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 04.12.2006

У Скупштини АПВ потписани уговори са корисницима средстава за унапређење сточарства

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 4. децембар – Покрајински секретар запољопривреду, водопривреду и шумарство Даниел Петровић потписао је уговоре сакорисницима средстава за спровођење Програма селекцијских мера за унапређењесточарства у Војводини, за 2006. годину. За спровођење селекцијских мера уобласти говедарства, свињарства, живинарства, козарства, коњарства и у другимобластима, из покрајинског буџета издвојено је више од 57 милиона динара, асредства су одобрена за 192 корисника. Према речима покрајинског секретара Даниела Петровића,дугорочним мерама треба да се побољша расни састав сточног фонда у Војводни,односно да се повећа продуктивност грла стоке и побољша квалитет меса и млека.

– Сточарство у Војводини, деведесетих година, потпуно јеурушено. Да би се ова грана ревитализовала и подигла на ниво развијенихевропских земаља, неопходно је уложити знатно више новца него што је упретходном периоду издвајано – нагласио је Петровић.
  Покрајинско Извршно веће, како је објаснио Петровић,покренуло је низ мера за побољшање производње млека и меса и за бржи развојсточарства. Преко Фонда за развој АП Војводине, на основу резултата дваконкурса, пласирано је више од 372 милиона динара за различите развојнепрограме у области привреде и за развој регистрованих пољопривреднихгаздинстава, а програмом руралног развоја Војводине предвиђена је посебнакредитна линија за развој сточарства.- Покрајински секретаријат за пољопривреду ће наставити сареализацијом Програма селекцијских мера за унапређење сточарства у Војводини иследеће године. Надам се да ће, сада када је усвојен Устав Србије, знатно већасредства из републичког буџета бити усмерене и у развој пољопривреде уВојводини – нагласио је Петровић. 

fixed-img