Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 30.05.2024

У Суботици почиње са радом нова магнетна резонанца

Читај ми

Читај ми
AA

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство др Милан Попов обишао је данас Општу болницу у Суботици у којој је, по први пут у историји постојања ове установе, инсталиран нов уређај за магнетну резонанцу за који је Покрајинска влада издвојила готово 200 милиона динара.

„Веома сам поносан што ће суботичка болница, али и безмало пола милиона грађана који имају право на лечење у овој установи, добити по први пут у својој историји потпуно нов уређај за магнетну резонанцу“, казао је др Попов, истакавши да ће овај уређај умногоме олакшати посао дијагностичкој служби и да ће служити свим пацијентима.

У суботичкој болници је прегледано око 20 пацијената дневно на старом уређају за магнетну резонанцу, док ће сада листе заказивања на прегледе бити знатно краће.

Потпредседник је истакао да је у здравствени систем у Суботици Покрајинска влада уложила близу 825 милиона динара у последњих осам година, од чега је 800 милиона уложено у општу болницу, те да је захваљујући томе набављена нова опрема, чиме је суботичка болница постала једна од најопремљенијих у читавој Србији. Овом приликом посебно је похвалио рад суботичког Центра за репродуктивну медицину и вантелесну оплодњу.

Др Попов је навео и да ће, уз велику помоћ Града Суботице, ускоро почети радови на реконструкцији свих објеката суботичке болнице, чиме ће бити обухваћено чак 35.000 квадратних метара простора.

Обиласку суботичке болнице присуствовали су и градоначелник Суботице Стеван Бакић и директор болнице Саша Џелебџић.

fixed-img