Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, субота, 16.09.2006

У Турији потписани уговори са новим корисницима кредита Фонда за развој Војводине

Читај ми

Читај ми
AA

Турија, Нови Сад, 6. септембар – Председник Извршног већа Војводине мр Бојан Пајтић потписао је данас у Турији уговоре са новим корисницима кредита Фонда за развој Војводине, намењених најмање развијеним општинама у нашој покрајиниТурија, Нови Сад, 6. септембар – Председник Извршног већа Војводине мр Бојан Пајтић потписао је данас у Турији уговоре са новим корисницима кредита Фонда за развој Војводине, намењених најмање развијеним општинама у нашој покрајини. Уговори о кредиту укупно вредни више од 37 милиона динара биће уложени у нове пословне пројекте, који би требали да допринесу бржем развоју ове општине и помогну мештанима отварањем нових радних места и подизањем животног стандарда.
-Кредити Фонда за развој додељени су под најповољнијим тржишним условима, јер су додељени са циљем да помогну оним срединама у Војводини, које су током дугог низа година биле неразвијене, како би и саме уз помоћ добрих пословних идеја и планова, сопственим снагама помогле локални развој. Уговори о кредитирању покривају целокупни износ прихваћених пословних пројеката и то је, уз најповољнију каматну стопу од 2,8 процента и период од годину дана до почетка отплате, још један начин да ефикасно помогнемо неразвијеним општинама. До сада је путем Фонда за развој у АП Војводину пласирано укупно 8 милијарди динара, захваљујући чему је 7.000 људи добило радно место. У нашој покрајини има укупно 2.500 привредника, пољопривредника и пословних људи који су користили кредите Фонда за развој и на све те чињенице можемо бити поносни. Извршно веће ће, у партнерској сарадњи са локалним органима власти, и убудуће наставити да помаже свим неразвијеним среднима како би сви становници наше покрајине имали прилику да реализацијом својих идеја обезбеде развој и бољи квалитет живота у сопственој средини, рекао је између осталог председник Извршног већа мр Бојан Пајтић.
Поред председника Извршног већа потписивању уговора са новим корисницима кредита присуствовали су председник СО Србобран Живко Вујин и директор Фонда за развој Војводине Михајло Бркић.

fixed-img