Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 11.12.2006

Уговори о коришћењу средстава за увођење система безбедности хране

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 11. децембар – На свечаности у Извршном већу АПВојводине, потписани су уговори о коришћењу подстицајних средстава засуфинансирање пројеката увођења и сертификације система безбедности хране за2006. годину. Уговорни однос је успостављен између Покрајинског секретаријатаза пољопривреду, водопривреду и шумарство и шест привредних субјеката из АПВојводине, а укупна вредност подстицајних средстава за ову намену је 2.400.000динара.

Суфинансирањем увођења и сетификације безбедности хране,реализује се један од пројеката Програма привредног развоја АП Војводине, чимеће произвођачима хране бити обезбеђена конкурентност на домаћем и страномтржишту, према модерним стандардима Европске уније.

Корисници су дошли до кредита на основу расписаног конкурса- другог по реду ове године. То су фируме: ДОО "Телек Паприка" изМартоноша, ДОО "Форнети мини пецива" из Суботице, ДОО"Прогрес" Експорт – Импорт из Новог Сада, ДОО "Био Вита" изВајске, ДОО "Ван Друнен Фармс Европа" из Банатског Карађорђева и АИК"Бачка Топола" АД из Бачке Тополе.
Како је најављено, због великог интересовања фирми заовакав вид кредитирања, конкурси ће бити расписивани и наредних година, аизражена је нада да ће средства издвајана из буџета Фонда за развој АПВојводине, бити значајно већа.

fixed-img