Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 18.09.2023

Улагање у саобраћајну инфраструктуру на територији општине Бечеј

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај ће суфинансирати са 42,6 милиона динара радове на изградњи пешачко-бициклистичке стазе од насељеног места Бачко Градиште до Бисерног острва, у дужини од 1.360 метара.

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и председник Општине Бечеј Вук Радојевић потписали су данас уговор за суфинансирање радова предвиђених пројектном документацијом коју је обезбедила Општина Бечеј.

Повећан број бициклиста, мотоциклиста и других возила у саобраћају, развој редовног и рекреативног бициклизма, као и неуређеност површине за кретање бициклиста довели су до тога да је безбедност бициклиста све истакнутији проблем у оквиру безбедности у саобраћају. Зато је неопходна подршка њиховом безбедном учешћу у саобраћају, а посебно кроз прилагођавање саобраћајне инфраструктуре.

Један од кључних разлога због кога се врши раздвајање пешака и бициклиста од осталих учесника у саобраћају је управо због њихове безбедности. Овом мером смањује се могућност конфликта са моторним возилима, а самим тим и ризик од настанка инцидентних ситуација. Улагање у саобраћајну инфраструктуру путем финансирања изградње пешачко-бициклистичке стазе ће обезбедити повећану безбедност пешака и бициклиста на територији општине Бечеј.

Радови на изградњи ће започети у току ове године.

fixed-img